Mobilt bredbånd er en teknologi, der har været kendt siden 2000 tallet, det er dog først indenfor de seneste par år, at det er blevet rigtigt populært herhjemme. Vi vil nu kigge lidt nærmere på historien bag mobilt bredbånd.

For at kigge på mobilt bredbånd kan det være en god ide, at starte med at kigge på forudsætningerne. I dette tilfælde internettet. Internettet blev skabt omkring 1960’erne af det Amerikanske forsvar, det lignede dog overhovedet ikke det vi kender i dag. Herefter begyndt de Amerikanske universiteter, at tage det til sig og bruge det til at formidle information. I 1990’erne blev det så hvermandseje, da teknologien blev gjort frit tilgængeligt.

Til at starte med var det dog rimelig besværligt, at komme på internettet, man skulle bruge det normale telefonstik, og dette gav desværre ikke nogle speciel hurtig forbindelse. Der var derfor ret mange begrænsninger på internettet, og hvad det var muligt, at lave på dette. Det var først da man fik bredbånd, at det hele begyndte at gå noget lettere. Med bredbånd var det nemlig noget lettere, at surfe rundt på internettet. Ligesom det også åbnede døren for mobilt bredbånd.

3G teknologien, som vi kender fra mobilt bredbånd blev udviklet og blev tilgængeligt for den almindelige bruger i 2000, det var dog primært kun i mobiltelefoner teknologien blev brugt. Det var også til mobiltelefoner, at teknologien var blevet udviklet, fordi man ønskede, at gøre det muligt at komme på internettet med sin mobiltelefon.

Man fandt dog senere ud af, at teknologien også kunne bruges til mobilt bredbånd, dette var dog ikke særlig attraktivt i starten, da prisen simpelthen var for dyr. Det var først i takt med, at prisen på mobilt bredbånd faldt, at det blev interessant for den almindelige bruger. I dag er prisen på mobilt bredbånd, så lav, at alle kan være med. Det er nok også derfor vi ser, at mobilt bredbånd stormer frem.